Žampionové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionové knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1223 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
600 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 g | Pepř černý mletý |
125 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
50 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
500 g | Žampiony čerstvé |
860 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,1mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 68,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme žemli nakrájenou na kostky a vše osmahneme. |
2 | Vejce rozmícháme v mléce, osolíme, opepříme a nalijeme na osmahnutou a prochladlou žemli. Necháme půl hodiny stát. Potom do směsi přidáme prosátou mouku a strouhanku. Zlehka zamícháme. |
3 | Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé plátky. Podusíme je na rozpuštěné slanině nakrájené na drobné kostičky a necháme prochladnout. Žampiony přidáme do těsta a promícháme. |
4 | Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, které v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Knedlíky vyjmeme a udržujeme je na teple. |
5 | Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme zbylým rozpuštěným sádlem. |