Recept

Nudlové čtverečky s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12237
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Moravské uzené maso
100 g Mouka pšeničná hrubá
187,5 ml Smetana 12% (konzumní)
58 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
8% Sacharidy 28 g
41% Tuky 30 g
7% Sodík 139 mg
58% Bílkoviny 33 g

Nudlové čtverečky s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme ve zředěném vývaru z uzeného masa a necháme okapat. Uvařené maso nakrájíme na malé kousky. Máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme nakrájené maso a čtverečky. Vše řádně promícháme a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Zapékací mísu silně vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a dáme do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péct, přelijeme jej smetanou.

3

Pečeme zhruba 0.5 hodiny a podáváme teplé se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept