Smažené noky s griotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené noky s griotkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12238 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 balení | Cukr vanilka |
0,2 dl | Likér třešňový |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 424,0mg |
Draslík | 117,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér třešňový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené noky s griotkou postup přípravy receptu:
1 | Ze 3 bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zlehka přimícháme žloutky a mouku. Vzniklé těsto nabíráme lžící, klademe do horkého oleje a smažíme dorůžova. |
2 | Usmažené noky ihned pokládáme na talíře, pokapeme je třešňovým likérem, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |