Recept

Nudlové čtverečky s čerstvým zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12241
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na čtverečky
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Na zelí
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 605kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
21% Sodík 429 mg
11% Bílkoviny 6 g

Nudlové čtverečky s čerstvým zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí omyjeme, očistíme, jemně nakrouháme, řádně promícháme se solí, dáme do mísy a přikryjeme.

2

Cibulku nakrájíme najemno, na sádle usmažíme dozlatova, přidáme vymačkané zelí a dusíme je na mírném ohni bez podlévání 20 minut a opepříme.

3

Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.

4

Nudlové čtverečky uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a smícháme se zelím. Podáváme jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept