Nudlové čtverečky s čerstvým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlové čtverečky s čerstvým zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12241 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na čtverečky | |
---|---|
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na zelí | |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 76,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 142,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlové čtverečky s čerstvým zelím postup přípravy receptu:
1 | Zelí omyjeme, očistíme, jemně nakrouháme, řádně promícháme se solí, dáme do mísy a přikryjeme. |
2 | Cibulku nakrájíme najemno, na sádle usmažíme dozlatova, přidáme vymačkané zelí a dusíme je na mírném ohni bez podlévání 20 minut a opepříme. |
3 | Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. |
4 | Nudlové čtverečky uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a smícháme se zelím. Podáváme jako samostatný pokrm. |