Nudlové čtverečky s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlové čtverečky s kysaným zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12242 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na čtverečky | |
---|---|
170 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na zelí | |
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 180,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlové čtverečky s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme v osolené vodě 7 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, kterou orestujeme dozlatova. Poté k jíšce přidáme zelí, kmín a dusíme zhruba 15 minut. Zelí následně smícháme se čtverečky a dáme zapéct v míse do trouby. Dle chuti můžeme přidat škvarky nebo uzený bůček. |