Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 12243
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na nudle
1 kávová lžička Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Na směs
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
50 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
7% Sacharidy 26 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 111 mg
24% Bílkoviny 13 g

Jemné nudle s houbami postup přípravy receptu:

1

Připravíme tužší nudlové těsto ze všech přísad. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 2,5 mm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut. Necháme okapat.

2

Jemně nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět, přisypeme nakrájené houby a podusíme. Přidáme protlak, nasekanou petrželovou nať, přimícháme uvařené nudle, zakapeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dorůžova.

3

Nudle podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept