Orientální polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orientální polévka
Orientální polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12246 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,8 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 75,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orientální polévka postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme kari koření, přidáme jemně umleté vařené kuřecí maso, zalijeme vývarem, povaříme a podle chuti osolíme. |
2 | Smetanu rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky, odstavíme z ohně a dobře prošleháme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku a malé kousky citronu. |