Mletý steak z filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý steak z filé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
300 g | Filé z aljašské tresky |
2 ks | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Šalvěj sušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 182,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 551,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Filé z aljašské tresky, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mletý steak z filé postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet. |
2 | Potom maso umeleme, osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem. Hmotu zformujeme do 2 steaků a na části oleje je zvolna opečeme po obou stranách. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule. Steaky přendáme na nahřáté talíře, obložíme cibulí, dílky citronu, tlučeným pepřem a snítkou kopru. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.