Steak z mletého hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z mletého hovězího masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Červená řepa sterilovaná |
250 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 208,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Kmín drcený, Křen, Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z mletého hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, najemno umeleme a smícháme se solí a kmínem. Ze směsi zformujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet. |
2 | Potom steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře. Poklademe je okapanou červenou řepou, polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným křenem. |
3 | Podáváme s krajíčky tmavého chleba. |