Indický kuřecí steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický kuřecí steak
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
250 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 850,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Lilek, Olej stolní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický kuřecí steak postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a najemno umeleme. Smícháme je se solí a kari kořením, zformujeme do dvou steaků a necháme 30 minut v chladu odležet. |
2 | Plátky lilku osolíme, okořeníme zázvorem, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou cibulí. Přikryté necháme v chladu odležet. |
3 | Steaky opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Na zbylém oleji opečeme lilek. Steaky přendáme na talíře a plátky lilku je obložíme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.