Makarónový koláč pod dušenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarónový koláč pod dušenou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12257 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Dušená zelenina | |
---|---|
100 g | Hrášek |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Rajčata |
Makarónový koláč pod dušenou zeleninou | |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Špagety, Makarony |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 190,3mg |
Draslík | 976,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 169,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kapusta hlávková, Rajčata, Olej rostlinný, Špagety, Makarony, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Makarónový koláč pod dušenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na oleji orestujeme hrášek, nakrájenou kapustu a špenátové listy, přidáme na kousky nakrájená rajčata a dusíme doměkka. |
2 | V osolené vodě uvaříme nalámané makaróny a necháme okapat. Bílky osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Potom zlehka vmícháme žloutky a makaróny. |
3 | Vymastíme zapékací mísu, směs do ní vložíme a pečeme asi 30 minut. |
4 | Po upečení koláč vyklopíme a pokryjeme dušenou zeleninou. |