Turecký mletý steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký mletý steak
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 763,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký mletý steak postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Osolíme, okořeníme, promícháme a zformujeme do 2 steaků. Maso necháme v chladu 30 minut uležet. |
2 | Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky. |
3 | Steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách, přendáme je na nahřáté talíře a obložíme kolečky papriky, plátky rajčat, zakapeme olejem, octem a ozdobíme snítkou rozmarýnu. |
4 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem. |