Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12261
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kerblík
1 ks Lilek
400 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 231 mg
22% Bílkoviny 13 g

Čevabčiči s lilkem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý lilek nakrájíme podélně na půl cetimetru silné plátky. Osolíme, přikryjeme a necháme odležet asi 30 minut. Čtyři stroužky česneku drobně pokrájíme a promícháme s nasekanými bylinkami.

2

Do mletého masa vmícháme jemně rozkrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, papriku a trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na kousky, vytvarujeme z nich šišky, opečeme na grilu.

3

Plátky lilku potřeme olejem, po obou stranách ogrilujeme. Posypeme česnekem smíchaným s natěmi a obložíme čevabčiči.

4

Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept