Recept

Omáčka z mletého hovězího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12271

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hovězí maso vařené
3 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 801kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 98 mg
31% Bílkoviny 17 g

Omáčka z mletého hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.

2

Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

3

Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept