Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12281
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
30 g Houby čerstvé
1 dl Hovězí vývar základní
0,5 ks Kapusta hlávková
1 ks Karotka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
240 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
19% Sacharidy 68 g
27% Tuky 20 g
35% Sodík 706 mg
33% Bílkoviny 19 g

Zeleninové rizoto postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.

2

Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.

3

Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.

4

Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept