Jednoduchý recept

Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12282
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Cibule
90 g Houby čerstvé
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Paprika zelená
1 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
240 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 246kJ
17% Sacharidy 61 g
38% Tuky 28 g
11% Sodík 215 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.

2

Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.

3

Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže.

4

Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept