Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12282 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 ks | Cibule |
90 g | Houby čerstvé |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprika zelená |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
240 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 44,8mg |
Draslík | 518,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě. |
2 | Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří. |
3 | Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže. |
4 | Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. |