Trubičky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trubičky se šlehačkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12284 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
400 g | Listové těsto |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 3,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 43,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trubičky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Z lístkového těsta vyválíme plát asi 50cm široký a po celé ploše jej potřeme žloutkem rozmíchaným v mléce. Rádýlkem nakrájíme pruhy asi 2,5cm široké. Natočíme je na plechové trubičky potřenou stranou nahoru a necháme je asi 10 minut odpočinout. |
2 | Po upečení a vychladnutí plníme trubičky oslazenou ušlehanou smetanou a povrch pocukrujeme. |
Poznámka
Část moučkového cukru použijeme na oslazení smetany a část na pocukrování trubiček.