Jahodový dort se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dort se sněhem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12286 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
300 g | Jahody zahradní |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 143,4mg |
Draslík | 66,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 147,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový dort se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, krupicového cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které upečeme v dortové formě vyložené pečicím papírem. |
2 | Upečený korpus potřeme pevným sněhem ušlehaným ze tří bílků a 40g cukru. Povrch uhladíme a pokryjeme omytými jahodami. Dort pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a dáme na 10 minut péci do mírně vyhřáté trouby, až cukr utvoří kůrčičku a sníh zrůžoví. |