Jednoduchý recept

Rýžový nákyp slaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12288

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 569kJ
10% Sacharidy 38 g
57% Tuky 43 g
6% Sodík 112 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rýžový nákyp slaný postup přípravy receptu:

1

Rýži vypereme, spaříme a dáme vařit do osoleného mléka s kouskem másla (1 lžíce). Po uvaření necháme rýži okapat.

2

Máslo (2 lžíce) utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh..

3

Nákypovou mísu vymastíme, dáme vrstvu rýže, na ni drobně nasekané maso a opět rýži. Pečeme v troubě 30 - 45 minut.

Poznámka

Můžeme podávat jako samostatný pokrm se saláty anebo jako přílohu k telecí pečeni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept