Rýžový nákyp slaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp slaný
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12288 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
150 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 261,8mg |
Draslík | 87,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp slaný postup přípravy receptu:
1 | Rýži vypereme, spaříme a dáme vařit do osoleného mléka s kouskem másla (1 lžíce). Po uvaření necháme rýži okapat. |
2 | Máslo (2 lžíce) utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh.. |
3 | Nákypovou mísu vymastíme, dáme vrstvu rýže, na ni drobně nasekané maso a opět rýži. Pečeme v troubě 30 - 45 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat jako samostatný pokrm se saláty anebo jako přílohu k telecí pečeni.