Rýžový nákyp slaný II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp slaný II
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Drůbeží maso vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
30 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
292 g | Rýže loupaná |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 158,6mg |
Draslík | 191,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp slaný II postup přípravy receptu:
1 | Opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme okapat. |
2 | Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané vařené maso, petrželovou nať, rýži a tuhý sníh z bílků. |
3 | Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme 40 minut. |
Poznámka
Nákyp podáváme se saláty.