Vepřová krev na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krev na cibulce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1229 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Česnek |
250 g | Cibule |
1 g | Majoránka |
640 ml | Mléko polotučné |
1,5 g | Nové koření celé |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
1200 g | Vepřová krev |
480 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 17,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřová krev, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krev na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krev rozšleháme a procedíme. Přidáme žemli namočenou v mléce, sůl, pepř, mleté nové koření, drcenou majoránku, rozetřený česnek a jemně nakrájenou, na sádle dozlatova usmaženou cibuli. Vše dobře promícháme. |
2 | Hotovou směs za občasného promíchání zvolna upečeme v troubě. |