Pražená krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražená krupice
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12294 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
80 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražená krupice postup přípravy receptu:
1 | Nasucho opražíme krupici, poté přidáme tuk (slaninu přidáme vyškvařenou i se škvarky). Vše ještě krátce osmahneme a po částech přiléváme vývar. Osolíme a dusíme tak dlouho, až krupice nabobtná a nechytá se dna kastrolu. |
2 | Lžící vykrajujeme noky a klademe na talíř. |
Poznámka
Podáváme s dušenou zeleninou.