Krupičník II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupičník II
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12296 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 478kJ
13% Sacharidy 45 g
19% Tuky 14 g
31% Sodík 624 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 172,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupičník II postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi opražíme krupici nasucho, přidáme máslo, osmahneme a po částech přiléváme vývar. Dusíme doměkka. |
2 | Poté zamícháme ušlehaná vejce, sůl a zahříváme, až je krupičník sypký. |