Krupicové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové noky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12297 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
120 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 228,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové noky postup přípravy receptu:
1 | Do osoleného mléka přidáme máslo (půl dávky) a přivedeme k varu. Přisypeme krupici při započetí varu a za stálého míchání povaříme. |
2 | Kaši odstavíme, přidáme vejce, nastrouhaný sýr (půl dávky), řádně zamícháme a rozetřeme na porcelánovou plochou mísu a necháme vychladnout. |
3 | Ztuhlou kaši krájíme na obdélníky, složíme na nízkou zapékací misku střídavě s nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem a zprudka zapečeme. |