Krupicové noky II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové noky II
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12298 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 l | Mléko polotučné |
60 g | Pšeničná krupice |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 287,3mg |
Draslík | 202,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové noky II postup přípravy receptu:
1 | Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme do sklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně mírně osmahneme. Přilijeme mléko, osolíme a v začátku vaření přisypeme krupici. Vaříme na mírném ohni 8 minut za stálého míchání. |
2 | Do uvařené kaše přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme na mírném ohni ztuhnout. |
3 | Lžící vykrajujeme noky k obložení zeleniny. Mohou být i jako příloha k leču. |