Krupicové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové smaženky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12299 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 l | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
120 g | Pšeničná krupice |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 31,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Mléko osolíme, přivedeme k varu, přidáme krupici a povaříme na hustou kaši. Necháme zchladnout, přimícháme vejce, polovinu nastrouhaného sýra a polovinu strouhanky. Kaši necháme úplně vychladnout a poté vytváříme bochánky, obalíme je ve zbylém sýru smíchaném se strouhankou a usmažíme. |
Poznámka
Smaženky podáváme k zelenině.