Jednoduchý recept

Ovarová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 123

Ingredience

100 g Cibule
145 g Ječné kroupy
0,6 g Majoránka
0,3 g Nové koření celé
0,3 g Pepř černý celý
13,3 g Polévkové koření
30 g Sůl
500 g Vepřová hlava
2 l Voda pitná
13,3 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 870kJ
4% Sacharidy 13 g
16% Tuky 12 g
61% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Ovarová polévka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu pečlivě očistíme a opláchneme. Zalijeme ji vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření a pepř, cibuli, oloupaný a rozkrájený česnek a zvolna vaříme, až maso změkne.

2

Vývar scedíme hustým cedníkem, přidáme drcenou majoránku a pod poklicí vaříme zvolna nejméně 20 minut. Maso zbavíme kosti a nakrájíme na menší kostičky.

3

Kroupy pečlivě přebereme a propláchneme. V dostatečném množství mírně osolené vody je uvaříme doměkka, propláchneme je studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru z masa. Nakrájené maso k nim přidáme.

4

Nakonec vývar z masa mírně dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

5

Směs masa a krup vkládáme do polévky až při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept