Ovarová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovarová polévka
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 123 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
13,3 g | Česnek |
100 g | Cibule |
145 g | Ječné kroupy |
0,6 g | Majoránka |
0,3 g | Nové koření celé |
0,3 g | Pepř černý celý |
13,3 g | Polévkové koření |
30 g | Sůl |
500 g | Vepřová hlava |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 50,7mg |
Draslík | 145,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Polévkové koření, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovarová polévka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou hlavu pečlivě očistíme a opláchneme. Zalijeme ji vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření a pepř, cibuli, oloupaný a rozkrájený česnek a zvolna vaříme, až maso změkne. |
2 | Vývar scedíme hustým cedníkem, přidáme drcenou majoránku a pod poklicí vaříme zvolna nejméně 20 minut. Maso zbavíme kosti a nakrájíme na menší kostičky. |
3 | Kroupy pečlivě přebereme a propláchneme. V dostatečném množství mírně osolené vody je uvaříme doměkka, propláchneme je studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru z masa. Nakrájené maso k nim přidáme. |
4 | Nakonec vývar z masa mírně dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
5 | Směs masa a krup vkládáme do polévky až při podávání. |
Vynikající