Lilky s houbovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky s houbovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12302 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
4 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
20 g | Sádlo škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky s houbovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a osmažíme je. Po chvíli vmícháme do směsi na kousky nakrájená rajčata a dále dusíme. |
2 | Omyté lilky podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a nasekáme je. Spolu s vejcem a žemlí je vmícháme do houbové směsi. Náplň osolíme, okořeníme a vložíme do půlek osolených lilků. Urovnáme je do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme trochou vody a v mírně vyhřáté troubě upečeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.