Jednoduchý recept

Lilky plněné vepřovým a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12303
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Lilek
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
5% Sacharidy 18 g
58% Tuky 44 g
13% Sodík 267 mg
19% Bílkoviny 11 g

Lilky plněné vepřovým a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a podusíme na oleji. Po chvíli je vyjmeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme a nasekáme.

2

K dužině přidáme jemně nakrájené vepřové a uzené maso, vejce, lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.

3

Připravenou směsí naplníme lilky, vložíme je do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe kousky másla. Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept