Lilky plněné vepřovým a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné vepřovým a uzeným masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12303 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 602,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 138,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné vepřovým a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a podusíme na oleji. Po chvíli je vyjmeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme a nasekáme. |
2 | K dužině přidáme jemně nakrájené vepřové a uzené maso, vejce, lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Připravenou směsí naplníme lilky, vložíme je do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe kousky másla. Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.