Celerová polévka s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s kyselou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12307 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bujón hovězí |
300 g | Celer bulvový |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Smetana zakysaná 12% |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 209,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Celer bulvový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana zakysaná 12%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Ze 30g másla a 25g mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. |
3 | Měkký celer rozmixujeme, spojíme s jíškou a ještě krátce povaříme. Kyselou smetanu rozšleháme se lžičkou mouky, nalijeme do polévky, přidáme bujón, pepř a sůl. Vše ještě chvíli povaříme. |
4 | Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s kostičkami housky, osmaženými na zbylém másle. |