Salát ze syrového celeru s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze syrového celeru s křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12310 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
0,5 ks | Křen |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Jablka, Křen, Majonéza, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze syrového celeru s křenem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer, jablko a křen nastrouháme na jemné nudličky. |
2 | Připravíme zálivku z octa, oleje, vody, cukru a soli, nalijeme na salát a promícháme. Nakonec vmícháme majonézu. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |