Řapíkatý celer dušený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řapíkatý celer dušený na másle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12311 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Celer řapíkatý |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 520,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řapíkatý celer dušený na másle postup přípravy receptu:
1 | Omyté řapíky celeru nakrájíme na proužky a osmažíme na rozehřátém másle. |
2 | Podlijeme trochou vody (nebo lépe šťávy z pečeného masa), osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut doměkka. |
3 | Měkký celer vyjmeme, šťávu vydusíme do hustoty sirupu a nalijeme na celer. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.