Recept

Řapíkatý celer zapečený se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12312
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Anglická slanina
200 g Bešamel
4 ks Celer řapíkatý
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
2% Sacharidy 6 g
73% Tuky 54 g
62% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Řapíkatý celer zapečený se slaninou postup přípravy receptu:

1

Omyté řapíky celeru svážeme do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je, rozvážeme a necháme okapat.

2

Potom řapíky ovineme plátky slaniny, urovnáme je do zapékací mísy, opepříme a přelijeme bešamelem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Při dopékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept