Jednoduchý recept

Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12315
Kategorie: Zelenina

Ingredience

600 g Brambory
40 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Pórek
40 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 527kJ
13% Sacharidy 46 g
53% Tuky 40 g
21% Sodík 414 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.

2

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.

4

Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept