Jednoduchý recept

Rizoto s hráškem a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12318
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,5 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
400 g Hrášek
250 g Rýže loupaná
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 809kJ
19% Sacharidy 69 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 321 mg
31% Bílkoviny 17 g

Rizoto s hráškem a houbami postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli.

2

Přidáme hrášek, na plátky nakrájené houby a propláchnutou, okapanou rýži. Vše osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.

3

Hotové rizoto nakypříme vidličkou a při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

4

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept