Rizoto s hráškem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s hráškem a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12318 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
400 g | Hrášek |
250 g | Rýže loupaná |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 16,9mg |
Draslík | 570,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 769,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s hráškem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme hrášek, na plátky nakrájené houby a propláchnutou, okapanou rýži. Vše osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. |
3 | Hotové rizoto nakypříme vidličkou a při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |
4 | Podáváme se zeleninovým salátem. |