Jednoduchý recept

Rizoto se šunkou a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12319

Ingredience

300 g Hrášek
40 g Olej stolní
200 g Rýže loupaná
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
15% Sacharidy 53 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 204 mg
42% Bílkoviny 23 g

Rizoto se šunkou a hráškem postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji osmahneme hrášek a drobně nakrájenou šunku. Přidáme propláchnutou, okapanou rýži a znovu osmahneme. Vše zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Hotové rizoto promícháme vidličkou a na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept