Recept

Dušený hrášek s cibulkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12321
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
400 g Hrášek
20 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
4 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
13% Sacharidy 45 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 87 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dušený hrášek s cibulkami postup přípravy receptu:

1

Na rozehřáté máslo vložíme omytý, na čtvrtky nakrájený hlávkový salát, oloupané cibulky, petrželku, hrášek, lžíci vody, cukr a sůl. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni a během dušení kastrůlkem jen potřásáme.

2

Když zelenina změkne, vyjmeme petrželku, vývar slijeme a rozmícháme jej nejdřív se lžící studené vody a potom se žloutkem. Za stálého míchání ohřejeme na pánvičce, ale nevaříme.

3

Zeleninu rozdělíme na talířky, přelijeme vaječnou směsí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept