Barevná párková buchta (závin) s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevná párková buchta (závin) s mrkví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Tomáš Mleziva |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (28%) |
ID receptu: | 12322 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Droždí |
3 ks | Karotka |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
200 g | Párky Vídeňské |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 271,1mg |
Draslík | 667,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Karotka, Paprika červená, Paprika zelená, Párky Vídeňské, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevná párková buchta (závin) s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vlažný rozpuštěný tuk, zbylé mléko, žloutky, sůl a papriky pokrájené na malé kostičky. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 40 minut kynout. |
2 | Mrkev uvaříme v osolené vodě a pokrájíme ji pak najemno (nebo nastrouháme na hrubém struhadle). Párky pokrájíme nadrobno. Těsto rozválíme na plát, podélně poklademe mrkví a párky, stočíme jako závin a upečeme do růžova ve vymazané a vysypané podélné formě (na biskupský chlebíček). Před pečením potřeme bílkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. |
3 | Formu s nepřilnavým povrchem vytřeme olejem. |