Kapusta zapečená s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta zapečená s vepřovým masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Kapusta hlávková |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 248,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta zapečená s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na části oleje dozlatova. Přidáme omyté maso nakrájené na kostičky, osmažíme, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a dusíme doměkka. |
2 | Do vymaštěného pekáče urovnáme vrstvy masa, nakrájené kapusty a rajčat nakrájených na plátky. Osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem. Vše pokapeme rozehřátým máslem a upečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě. Během pečení kapustu občas zakapeme šťávou z dušeného masa nebo vodou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.