Zapečená kapusta s rýží a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kapusta s rýží a klobásou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12324 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kapusta hlávková |
200 g | Klobása Dunajská |
60 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 169,4mg |
Draslík | 795,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 23g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kapusta s rýží a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Ocedíme ji a po okapání nakrájíme na nudličky. |
2 | Propláchnutou rýži osmahneme na kousku másla, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a dusíme doměkka. |
3 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a osmažíme ji. |
4 | Do vymaštěného pekáčku urovnáme vrstvy kapusty, rýže, klobásy a nastrouhaného sýru. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu osolíme, opepříme a prohřejeme v troubě. Po chvíli zalijeme pokrm vejci rozkvedlanými s mlékem a solí a dopečeme. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.