Kapustové závitky s masovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s masovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Cibule |
300 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Vepřové maso pečené |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 201,1mg |
Draslík | 432,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s masovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustové listy ovaříme krátce v osolené vodě a necháme je okapat. Poté z nich odstraníme tuhá žebra. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájené maso a osmažíme je. Po prochladnutí přidáme žloutek, sůl a pepř, vše promícháme. |
3 | Vzniklou hmotu klademe na připravené listy kapusty, zabalíme a vložíme do kastrolu, vyloženého plátky slaniny. Závitky podlijeme vínem, pod pokličkou pečeme asi 20 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.