Jednoduchý recept

Karbanátky z ovesných vloček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12336

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ovesné vločky
1 hrst Petržel - nať
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
9% Sacharidy 31 g
14% Tuky 11 g
12% Sodík 242 mg
16% Bílkoviny 9 g

Karbanátky z ovesných vloček postup přípravy receptu:

1

Vločky namočíme na pár hodin do vody, poté je uvaříme v téže osolené vodě.

2

Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nastrouhanou zeleninu. Necháme osmahnout, odstavíme z ohně, přidáme nasekanou petrželovou nať a smícháme s vločkami se 2 žloutky.

3

Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme.

4

Karbanátky podáváme k dušené zelenině.

Poznámka

Servírujeme teplé. Obměna: namísto zeleniny přidáme dušené houby. Kromě zeleniny můžeme přidat kousek upraženého droždí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept