Karbanátky z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z ovesných vloček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12336 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Ovesné vločky |
1 hrst | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 213,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ovesné vločky, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Vločky namočíme na pár hodin do vody, poté je uvaříme v téže osolené vodě. |
2 | Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžíci nastrouhané kořenové zeleniny. Necháme osmahnout, odstavíme z ohně, přidáme nasekanou petrželovou nať a smícháme s vločkami se 2 žloutky. |
3 | Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme. |
4 | Karbanátky podáváme k dušené zelenině. |