Pečené ovesné vločky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené ovesné vločky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12338 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Ovesné vločky |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 610,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené ovesné vločky postup přípravy receptu:
1 | Vločky namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat. Poté je uvaříme na mírném plameni. |
2 | Cibuli jemně pokrájíme, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a vločky. Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy a upečeme. |
3 | Pečené vločky podáváme se saláty i jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.