Pečené ovesné vločky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené ovesné vločky s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12339 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Ovesné vločky |
0,5 hrst | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 194,5mg |
Draslík | 623,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené ovesné vločky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Vločky spaříme třemi šálky vody a necháme nabobtnat. |
2 | Oloupaná rajčata na drobno nakrájíme a podusíme na másle spolu s posekanou petrželovou natí. Poté přidáme vločky, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, osolíme a řádně promícháme. |
3 | Vymastíme zapékací mísu, směs do ní vložíme a upečeme. |
4 | Podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo jako samostatný pokrm se saláty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.