Jablková bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková bublanina
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1234 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
800 g | Jablka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Marcipánová hmota surová |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 165,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková bublanina postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem. |
2 | Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci. |
3 | Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem. |
4 | Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta. |
5 | Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min. |
Poznámka
Klenbu jablek můžeme ozdobně naříznout před vložením na těsto